150 år

Forsker: Nu kan vi blive 150 år gamle
Direktøren for britisk tænketank hævder at det allerede nu er muligt at blive oldgammel

Nu følger Alex Zhavoronkov, der er ekspert i aldersforskning og direktør for den britiske tænketank ‘Biogerontology Research Foundation’, op med en mindst lige så opsigtsvækkende påstand. Den 37-årige forsker hævder, at det allerede nu er muligt at blive 150 år gammel, hvis man altså yder en ihærdig indsats:

– Min vurdering er at selv mennesker, der i dag har rundet 70 år – og som er vel og mærke er ved godt helbred – har en realistisk mulighed for at blive 150 år gamle, hævder han i et interview med engelske The Telegraph:

Hvis man ser på de ældre der i dag har rundet 110 år, så har de levet i en tid, hvor der ikke var antibiotika til rådighed og hvor vores forståelse af den menneskelige biologi ikke var langt fra stenalderstadiet.
– Mennesker i dag kommer til at nyde godt af den biomedicinske- og genetiske forskning, der gradvist vil gøre os mere resistente mod livstruende sygdomme og forlænge levealderen, vurderer forskeren, der ikke mener der går lang tid, før vi kan tage medicin, der sænker ældningsprocessen:

– Jeg tror at man om to til tre år vil have effektive farmakologiske løsninger, baseret på allerede velkendt medicin, der vil hjælpe mennesker til at føle sig yngre og mere sunde, indtil man får regenerativ medicin og genterapi til rådighed og dermed yderligere er i stand til at forsinke ældningsprocessen, argumenterer Alex Zhavoronkov, der selv har planer om at blive 150 år gammel og gør en ihærdig indsats for at nå sit mål.

Han indtager omkring 100 forskellige slags kosttilskud og medicin hver dag. Dyrker daglig motion og lader sig omgående vaccinere, hver gang en ny type vaccine kommer på markedet.
Det vakte opsigt, da et østrigsk forskerhold i sidste uge erklærede, at man i dag er midaldrende indtil man bliver 74 år og først derefter kan kaldes decideret gammel.

Nu følger Alex Zhavoronkov, der er ekspert i aldersforskning og direktør for den britiske tænketank ‘Biogerontology Research Foundation’, op med en mindst lige så opsigtsvækkende påstand. Den 37-årige forsker hævder, at det allerede nu er muligt at blive 150 år gammel, hvis man altså yder en ihærdig indsats:

– Min vurdering er at selv mennesker, der i dag har rundet 70 år – og som er vel og mærke er ved godt helbred – har en realistisk mulighed for at blive 150 år gamle, hævder han i et interview med engelske The Telegraph:

– Hvis man ser på de ældre der i dag har rundet 110 år, så har de levet i en tid, hvor der ikke var antibiotika til rådighed og hvor vores forståelse af den menneskelige biologi ikke var langt fra stenalderstadiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se også: 109-årig afslører sin hemmelighed: Sådan bliver du gammel

– Mennesker i dag kommer til at nyde godt af den biomedicinske- og genetiske forskning, der gradvist vil gøre os mere resistente mod livstruende sygdomme og forlænge levealderen, vurderer forskeren, der ikke mener der går lang tid, før vi kan tage medicin, der sænker ældningsprocessen:

– Jeg tror at man om to til tre år vil have effektive farmakologiske løsninger, baseret på allerede velkendt medicin, der vil hjælpe mennesker til at føle sig yngre og mere sunde, indtil man får regenerativ medicin og genterapi til rådighed og dermed yderligere er i stand til at forsinke ældningsprocessen, argumenterer Alex Zhavoronkov, der selv har planer om at blive 150 år gammel og gør en ihærdig indsats for at nå sit mål.

Han indtager omkring 100 forskellige slags kosttilskud og medicin hver dag. Dyrker daglig motion og lader sig omgående vaccinere, hver gang en ny type vaccine kommer på markedet.

Se også: Olding banker unge stjerner

Alex Zhavoronkov har desuden fravalgt kone, kæreste og børn for at kunne hellige sig sin forskning 100 procent. Ifølge Zhavoronkov er den største udfordring i øjeblikket på det mentale plan, hvis der skal 150 lys i fødselsdags kagen:

– Det sværeste at gøre noget ved er psykologiske aldersprocess. Det ligger dybt i mennesket, at man skal acceptere, at det på et tidspunkt går ned ad bakke. Vores opførsel og livs-attitude ændrer sig med alderen og begivenheder som børnefødsler og når man eks går på pension, udløser nogle processer, der er vanskelige at ændre på.

I Danmark kan en nyfødt dreng forvente at blive 78,0 år, mens en nyfødt pige kan forvente at leve til hun er 81,9 år.

I år 1900 var gennemsnits levealderen i Danmark ca. 52 år.